Herstel na Trauma

Groepsaanbod Herstel na Trauma met behulp van lichaamsbewuste yoga (trauma-sensitieve yoga) en begeleidde psycho-educatie.
Trauma Sensitieve Yoga

Wat is Trauma Sensitieve Yoga

Het doel van Trauma Sensitieve Yoga is om beoefenaars te helpen hun lichaamsbewustzijn te vergroten en te leren om spanningen los te laten, angst te verminderen en emoties te ervaren en te tolereren. Dankzij de aangepaste oefeningen trachten we veiligheid en rust te creƫren in ons eigen lichaam.

Wanneer we trauma ervaren, verliezen we soms het contact met ons eigen lichaam. Tijdens de sessies Trauma Sensitieve Yoga gaan we op een veilige manier terug contact opzoeken met ons lichaam, en leren we omgaan met onze emoties en angsten. Deze vorm van yoga is het meest effectief wanneer het in combinatie met andere therapieƫn wordt uitgevoerd.

Bij Trauma Sensitieve Yoga wordt geen fysieke aanraking gebruikt en de bewegingen en oefeningen zijn veilig en zacht. De deelnemers hebben altijd de keuze om een beweging eerder te stoppen, over te slaan, niet te doen of aan te passen.

Praktische informatie

Iedere lessenreeks telt twaalf lessen en gaat door met dezelfde (kleine) groep deelnemers. Dit zodat we kunnen focussen op het bouwen van een veilige omgeving en zodat we dezelfde aandacht en zorg kunnen garanderen voor iedereen. De lessen gaan door op iedere maandag namiddag, in onze locatie te Kalmthout.

Tijdens de sessies zijn er telkens twee lesgevers aanwezig. Mezelf, en klinisch psychologe Martine Van Dyck, die instaat voor de psycho-educatie en deelnemers begeleidt in het omgaan met de gevoelens die eventueel kunnen opkomen tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Inschrijven of meer informatie opvragen